Саміт НАТО: Німеччина і Нідерланди погодили поставку Україні ще декількох гаубиць PzH 2000

Читать на русском
Міністри обох країн НАТО також зазначили, що Україна запросила додаткові поставки озброєнь у Німеччини та Нідерландів.
фото: ВВС

Дві держави-члени НАТО найближчим часом передадуть Україні ще шість самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000.

Про це повідомляє видання Spiegel.

Зазначається, що в кулуарах саміту НАТО в Мадриді міністри оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт та Нідерландів Касья Оллонгрен заявили, що кожна сторона поставить Україні по три гаубиці.

«Федеральний уряд вирішив, що ми можемо передати Україні ще три Panzerhaubitze 2000 самохідних гаубиць», - зазначила Ламбрехт.

Рєзніков підтвердив, що Україна отримає три безпілотники Bayraktar безкоштовноУкраїнці майже за два дні зібрали гроші на покупку трьох турецьких безпілотників Bayraktar. Але компанія Baykar Makinа погодилася передати їх безкоштовно.

При цьому, міністри обох країн також відзначили, що Україна запросила додаткові поставки озброєнь у Німеччини та Нідерландів.

Нагадаємо, що Збройні сили України вже отримували німецькі самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000. Їх вже використовують на полі бою проти окупаційних військ російської федерації.

Раніше ми повідомляли, що напередодні українські військові почали використовувати американські РСЗВ HIMARS на фронті у боях проти російських окупантів.

Також нагадаємо, що у Німеччині затвердили і оприлюднили перелік зброї для України. У списку є комплекси протиповітряної оборони. Раніше федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв, що німецька зброя надійде в Україну вчасно.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: