Нідерланди не залишаться без російського газу, попри відключення – ЗМІ

Читать на русском
Причина в тому, що в Нідерландах працюють іноземні компанії, які закуповують в росії газ, та вже погодилися платити за новою кремлівською схемою
Ілюстративне фотоAP Photo

Попри те, що російський газовий монополіст «Газпром» з 31 травня більше не постачає газом провідну нідерландську компанію Gasterra через її відмову платити в російських рублях, без газу Нідерланди не залишаться, завдяки іноземним трейдерам.

Про це повідомляє нідерландське видання NOS.

Німеччина дає Україні мільярд євро, а росія отримує два мільярди та кожен день – АрестовичЗ початку вторгнення в Україну світ таким чином подарував росії понад 200 мільярдів євро. Тому росії потрібно обрізати всі можливості заробляти гроші на експорті енергоресурсів

Причина в тому, що в Нідерландах працюють іноземні компанії, які закуповують в росії газ, та вже погодилися платити за новою кремлівською схемою. Так, на території Нідерландів працюють німецькі компанії Uniper і RWE, нідерландські компанії Eneco та Essent співпрацюють з німецькими трейдерами Wingas та Eon; перші дві компанії точно погодилися платити росіянам за їх схемою, а другі можуть робити це, не афішуючи такі виплати.

При цьому росія, навіть якщо захоче, не зможе нічого з цим вдіяти, так само як і заборонити поставки такого газу в Нідерланди не зможуть ані їхній уряд, ані Європейський союз; як тільки газ перепродається вперше, надалі відстежити його походження стає практично неможливо.

Нагадаємо, 31 травня російський монополіст «Газпром» припинив постачання газу в Нідерланди через відмову країни розплачуватися рублями.

27 квітня в російському монополісті «Газпромі» підтвердили, що повністю призупинили постачання газу компаніям «Булгаргаз» (Болгарія) та PGNiG (Польща) у зв'язку з несплатою в рублях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: