США цього тижня оголосять про передачу Україні ППО NASAMS – журналістка

Читать на русском
NASAMS - зенітно-ракетний комплекс середньої дальності. Його основне призначення - протиповітряна оборона, знищення повітряних цілей на середніх і малих висотах
ППО NASAMSTelegram

На тлі ракетних ударів росії по Україні Сполучені Штати вже цього тижня можуть оголосити про передачу українській армії надсучасних комплексів протиповітряної оборони NASAMS.

Про це повідомила журналістка американського телеканалу CNN Наташа Бертран з посиланням на власні джерела.

«США планують оголосити вже на цьому тижні, що вони придбали NASAMS — передову систему протиракетної оборони «земля-повітря» — для України, повідомляє CNN джерело, знайоме з оголошенням» - написала Бертран.

Резніков вимагає повної демілітаризації європейської частини росіїКрім цього, потрібно так задавити росію санкціями, щоб вона не могла виробляти високотехнологічну зброю, у тому числі крилаті ракети

Варто відзначити, що ніяких підтверджень цієї інформації з офіційних джерел поки що не надходило.

NASAMS - зенітно-ракетний комплекс середньої дальності. Його основне призначення - протиповітряна оборона, знищення повітряних цілей на середніх і малих висотах. Прицільна дальність стрільби комплексу становить 30 кілометрів. ЗРК озброєний ракетами AIM - 120 AMRAAM - це керовані ракети з коригуванням траєкторії та самозахопленням цілі на відстані до 20 км.

Нагадаємо, в неділю, 26 червня, росіяни завдали ракетного удару по Києву за допомогою стратегічних бомбардувальників, що знаходилися в районі Каспійського моря. В результаті були попадання в житловий будинок і дитячий сад, одна людина загинула, шестеро постраждали. Також наносилися ракетні удари по інших містах України. В Офісі президента пообіцяли, що відповідь на сьогоднішній ракетний удар країни-агресора по Києву не змусить на себе довго чекати.

До цього 25 червня Україна з ночі та вранці піддалася масованому ракетному обстрілу з боку окупантів. По території України було випущено близько 40 ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: