ЗСУ вже отримали від Німеччини обіцяні самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000

Читать на русском
Українські військовослужбовці вже використовують у війні з російською федерацією обіцяні німецьким урядом самохідні артустановки.
Panzerhaubitze 2000фото: Nathanael Mercado

Збройні сили України поповнилися німецькими самохідними артилерійськими установками Panzerhaubitze 2000. Їх уже використовують на полі бою проти окупаційних військ російської федерації.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

«У нас поповнення! Перші Panzerhaubitze 2000. В українській артилерійській родині з'явилися німецькі Panzerhaubitze2000 з підготовленими українськими екіпажами. Важливо. Це вже 6-й вид артилерії 155-мм калібру, який посилює нашу оборону. Наші воїни вже б'ють ворога з допомогою M777, FH70, M109, AHS Krab та Caesar. Відтепер до цього «клубу найкращих» долучився й Ph2000», – написав він у Facebook.

За словами Резнікова, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вже застосує німецькі САУ на полі бою. Також міністр подякувати німецьким партнерам за підтримку, на збільшення якої Україна продовжує розраховувати.

Нагадаємо, у Німеччині затвердили і оприлюднили перелік зброї для України. У списку є комплекси протиповітряної оборони. Раніше федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв, що німецька зброя надійде в Україну вчасно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: