Рєзніков підтвердив, що Україна отримає три безпілотники Bayraktar безкоштовно

Читать на русском
Українці майже за два дні зібрали гроші на покупку трьох турецьких безпілотників Bayraktar. Але компанія Baykar Makinа погодилася передати їх безкоштовно.

Українці майже за два дні змогли зібрати гроші на покупку трьох турецьких безпілотників Bayraktar. Але компанія Baykar Makinа погодилася передати БПЛА для ЗСУ безкоштовно.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков у Facebook у вівторок, 28 червня.

Військові показали відео роботи «Байрактару» на острові ЗміїнийУкраїнські військовослужбовці показали роботу турецьких ударних безпілотників по позиціям російських окупантів на захопленому острові.

«Буквально за два дні наші громадяни по всьому світу та волонтери зібрали необхідні (навіть більше!) для придбання трьох БПЛА коштів. Далі Міноборони мало законтрактувати цю «покупку». Але компанія Baykar Makina єдина у прагненні українського народу до перемоги та вирішила зробити гарний подарунок до Дня Конституції України – три «пташки» для наших Збройних сил. Тому всі кошти, зібрані волонтерами, можуть бути використані ними на інші корисні та важливі речі», - написав він.

Резніков наголосив, що сьогодні Байрактар – це почесний член «клубу амуніції» Збройних сил України.

«Тільки з 24 лютого Міноборони поставило на озброєння наших військових до півсотні «літачків». Ще кілька вже законтарктовані та оплачені МОУ і ми очікуємо їх вже у липні. Ми також отримали новий запит від командування Збройних Сил України і, таким чином, на найближчу перспективу майже всі потужності заводу Baykar Makina будуть зосереджені на забезпеченні потреб ЗСУ. Мова йде про замовлення ще десятків беспілотників», - додав міністр.

Нагадаємо, компанія Baykar Makin вже вдруге передає свої безпілотники Україні абсолютно безкоштовно.

Перший раз – коли у Литві відомий телеведучий Андрюс Тапінас зібрав 5 млн. євро, щоб придбати Bayraktar для українських військових. Туреччина оцінила акцію литовців і вирішила віддати безпілотник безкоштовно.

За даними СБУ, російські окупанти заздрять, що на озброєнні української армії є бойові безпілотники та бояться нових поставок іноземної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: