У Словаччині назвали умову, за якої передадуть Україні винищувачі МіГ-29

Читать на русском
Україна може отримати від словаків 12 машин. Однак для початку потрібно домовитися з Польщею та Чехією щодо захисту повітряного простору Словаччини
МіГ-29 ВПС СловаччиниDetonator

Словаччина готова передати Україні винищувачі МіГ-29 після того, як буде досягнута домовленість з іншими країнами щодо захисту словацького повітряного простору. Захист літаками інших країн буде проводитися, поки Словаччина не отримає нові винищувачі.

Про це пише словацький портал Visegrad 24, а також повідомляє видання Business Insider.

Зазначається, що Словаччині вдалося узгодити обмін з передачею Україні винищувачів МіГ-29 радянського виробництва. Винищувачі у відмінному стані; Україна може отримати від словаків 12 машин. Однак для початку потрібно домовитися з Польщею та Чехією щодо захисту повітряного простору Словаччини.

Серед країн НАТО є домовленість не постачати Україні деяке озброєння – DPAУ НАТО побоюються, що росія може розцінити постачання Україні танків або бойових літаків як вступ у війну і вжити заходів у відповідь. Суворої заборони на поставки немає, але члени Альянсу вважають за краще дотримуватися неформальних домовленостей.

Польським і чеським літакам доведеться захищати небо Словаччини, поки країна не отримає заміну переданим винищувачам - F-16 з США.

Нагадаємо, що Словенія передала Україні 35 броньованих піхотних машин-амфібій БМП M80A - модернізована югославська версія радянської БМП-1. 21 червня техніка повинна була надійти в розпорядження українських військових.

Федеральний уряд Німеччини публічно показав перелік зброї, яка буде поставлена Збройним силам України. Зокрема, в ньому 30 одиниць зенітних самохідних артилерійських установок Gepard, комплекси протиповітряної оборони IRIS-T SLM і бронетранспортери м113.

Збройні Сили України поповнилися німецькими самохідними артилерійськими установками Panzerhaubitze 2000. Їх вже використовують у полі бою проти окупаційних військ російської федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: