Військова допомога Україні: стало відомо, яку зброю відправить Швеція

Читать на русском
Швеція також має намір внести 60 млн шведських крон (6,1 млн доларів) в створений НАТО фонд підтримки ЗСУ.
Інтерфакс-Україна

Шведська влада схвалила постачання нашій країні снайперських гвинтівок і протитанкових гранатометів. Стокгольм прийняв нову програму військової підтримки України.

Про це повідомляє Army Recognition.

Згідно з даними видання, мова йде про гвинтівки AG90 і боєприпаси до них, а також про 5 тис.гранатометах AT4. Швеція також має намір внести 60 млн шведських крон (6,1 млн доларів) в створений НАТО фонд підтримки ЗСУ.

Уряд Швейцарії підтвердив заборону на реекспорт в Україну боєприпасів та БМПЗа швейцарським законодавством, у праві на реекспорт таких військових матеріалів може бути відмовлено, якщо країна-кінцевий отримувач залучена до міжнародного збройного конфлікту.

  • АТ4 - це 84-мм одноразовий гранатомет виробництва шведської компанії Saab Bofors Dynamics. Він має дальність стрільби від 200 до 600 м і може пробивати броню до 460 мм.

  • AG 90-шведський варіант американської снайперської гвинтівки Barrett M82 калібру 12,7 мм. Максимальна дальність стрільби близько 1,8 км.

При цьому, раніше повідомлялося, що Швеція поставить Україні переносний протикорабельний ракетний комплекс RBS-17 Robot. Очікується, що постачання включатиме 17 комплектів.

RBS-17-шведський варіант американської протитанкової керованої ракети AGM-114 Hellfire, адаптованої для стрільби по морських цілях. Ракета виробляється з 1987 року.

Нагадаємо, що Швеція надасть Україні військову допомогу в розмірі 95 млн. євро, куди увійдуть протикорабельні ракети, протитанкова зброя та снайперські гвинтівки, включаючи боєприпаси.

Раніше ми повідомляли, що Велика Британія вирішила передати Україні реактивні системи залпового вогню M270, які здатні вражати цілі на відстані до 80 кілометрів.

Також зазначимо, у Пентагоні розкрили деталі оголошеного президентом Джо Байденом нового пакету допомоги для України вартістю 700 млн. доларів, у якому передбачені американські реактивні системи залпового вогню HIMARS, навколо яких в останній тиждень точилися активні обговорення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: