Канада надасть Україні змінні стволи для гаубиць М777

Читать на русском
Канада надасть Україні 10 змінних стволів для підтримки гаубичних артилерійських знарядь M777.

Канада надасть Україні 10 змінних стволів для підтримки гаубичних артилерійських знарядь M777. Це дозволить їм служити набагато довше.

Про це повідомила міністр національної оборони Канади Аніта Ананд на зустрічі Контактної групи з оборони України, яку очолює США, передає Інтерфакс-Україна.

Посол повідомив, коли до України прибудуть гаубиці з НімеччиниНімеччина має намір доставити в Україну обіцяні гаубиці Panzerhaubitze 2000 приблизно після 20 червня.

За її словами, військова допомога оцінюється приблизно в 9 млн доларів та доповнює попередню пожертву Канадою гаубиць M777, понад 20 тис. снарядів сумісних артилерійських боєприпасів, а також навчання Збройними силами Канади українських сил використанню цього обладнання.

Зазначається, що покупка 10 змінних стволів на суму близько 9 млн доларів забезпечить збереження дальності стрільби та точності гаубиць M777, оскільки зношені стволи потребують регулярної заміни.

Нагадаємо, Німеччина, Канада, Словаччина, Польща та Нідерланди за підсумками третього засідання Контактної групи з оборони України Рамштайн у Брюсселі оголосили про надання Україні додаткового озброєння.

Міністр оборони Олексій Рєзніков заявив про те, що поставлена ​​Збройним силам України зброя від США допоможе повернути окуповані росією території, включаючи Крим та Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: