Словенія передала Україні 35 БМП

Читать на русском
Словенія передала Україні 35 броньованих піхотних машин-амфібій БМП M80A. Сьогодні техніка має надійти у розпорядження українських військових.
24ur.com

Влада Словенії передала Україні 35 броньованих піхотних машин-амфібій БМП M80A. Сьогодні техніка має надійти у розпорядження українських військових.

Про це повідомляє портал 24ur у вівторок, 21 червня.

У США розглядають можливість відправки в Україну додаткових РСЗВ HIMARS – PoliticoПерші чотири РСЗВ вже відправлені в Україну і зараз знаходяться в процесі переміщення. Найближчим часом США можуть відправити ще стільки ж

В обмін на цю передачу техніки Словенія отримає від США зброю на ще більшу суму.

Як пише видання, словенську бронетехніку буде дуже швидко відправлено Україною на східний фронт, де навіть таке застаріле озброєння використовується для захисту від російської агресії.

Бронемашини багато років зберігалися на базі в районі Пивки, і їхня розконсервація зайняла кілька тижнів. Логістичні проблеми не дозволили прискорити поставки до України, швидше за все через заборону Угорщини на перевезення зброї її територією.

БМП M80A – це амфібійна гусенична машина з екіпажем із трьох солдатів та місцем для десанту. Вона оснащена 20-міліметровою гарматою, кулеметом та пусковими установками протитанкових ракет Maljutk.

Нагадаємо, Греція обіцяє надати Україні до 30 одиниць бойових машин піхоти – БМП-1 під час переозброєння своєї армії.

Також повідомлялося, що обіцяні США реактивні системи залпового вогню HIMARS разом із боєприпасами надійдуть до України до кінця червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: