У Німеччині затвердили перелік зброї для України. У списку є комплекси ППО

Читать на русском
Німецький федеральний уряд затвердив і оприлюднив перелік з військової технікою, яку вони готові передати до української армії.

Федеральний уряд Німеччини публічно показав перелік зброї, яку поставлять Збройним силам України. Зокрема, у ньому є 30 одиниць зенітних самохідних артилерійських установок Gepard, комплекси протиповітряної оборони IRIS-T SLM і бронетранспортери М113.

Про це повідомляє «Європейська правда»

Україна має отримати від Німеччини також 10 тисяч артилерійських снарядів, 53 тисячі протиповітряних снарядів, 5,8 мільйона патронів для стрілецької зброї, а також 5000 захисних шоломів, вісім мобільних систем радіозв'язку і тепловізорів, вісім розвідувальних безпілотників, чотири пристрої з розмінування тощо.

Серед військового обладнання також згадуються сім САУ Panzerhaubitzen 2000 разом із запчастинами, 10 протидронових гармат, 10 броньованих машин, 80 пікапів Toyota, 22 ваговози, система контрбатарейної боротьби COBRA і анонсовані раніше три реактивні системи залпового вогню MARS. Зазначається, що з міркувань безпеки федеральний уряд Німеччини не буде надавати додаткових деталей щодо умов і дат передачі зброї, поки вона не відбудеться.

Нагадаємо, Німеччина анонсувала передачу Україні систем залпового вогню MARS-II. Водночас раніше у ЗМІ повідомляли, що німецький уряд заблокував передачу Іспанією танків Leopard 2A4 для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: