Зведення Генштабу: ЗСУ відбили всі наступи і штурми окупантів на Донеччині

Читать на русском
Після відведення підрозділів українських військ ворог закріплюється в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Сиротине, Воронове та Борівське.
Генштаб ЗСУ

Українські захисники сьогодні, 25 червня, успішно відбили всі наступальні та штурмові дії російських загарбників у напрямках населених пунктів Покровське, Нью-Йорк та Мар’їнка. Окупанти були змушені відійти.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Згідно з даними Генштабу, станом на 18:00 25 червня на Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил білорусі на ротаційній основі виконують завдання з прикриття білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях. З території Білорусі зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів.

На Сіверському напрямку російські війська продовжують удосконалення оборонних позицій у прикордонних районах російської федерації. Ворог обстріляв з артилерії українські позиції в районах населених пунктів Хрінівка та Янжулівка Чернігівської області.

На Слобожанському напрямку загарбники вживають заходів із забезпечення своїх підрозділів боєприпасами, здійснюють заходи з поповнення втрат.

Захоплення Сєвєродонецька: мер окупованого міста розповів, яка наразі ситуаціяОкупанти у Сєвєродонецьку вже почали знімати пропаганду з людьми, які знаходилися в укриттях заводу Азот.

На Харківському напрямку ворог обстрілював позиції українських військ та елементи інфраструктури населених пунктів.

На Слов’янському напрямку українські захисники зупинили спробу ворожого наступу в районі Богородичного та штурм у напрямку Мазанівки. Російські війська зазнали втрат і відійшли.

На Донецькому напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утриманні зайнятих рубежів та проведенні перегрупування військ.

На Краматорському напрямку російські загарбники активних дій не вели.

У районах населених пунктів Маяки, Пискунівка та Сіверськ ворог здійснював обстріли. З метою виявлення позицій українських військ та коригування вогню проводив повітряну розвідку безпілотником «Орлан-10».

На Лисичанському напрямку російські війська обстрілювали райони населених пунктів Вовчоярівка, Лоскутівка, Біла Гора, Верхньокамʼянка, Верхньокамʼянське, Виїмка та Золотарівка.

На Бахмутському напрямку ворожі обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зафіксовані неподалік населених пунктів Костянтинівка, Покровське, Миколаївка, Вершина, Берестове, Зайцеве, Клинове, Нью-Йорк, Володимирівка та Івано-Дар’ївка.

«Наші захисники успішно відбили всі наступальні та штурмові дії ворога в напрямках населених пунктів Покровське, Нью-Йорк та Мар’їнка. Окупанти відійшли», - підкреслюється в повідомленні.

З метою сковування дій українських військ ворог проводив демонстративні дії в напрямку населеного пункту Вершина. Також противник завдав авіаційних ударів вертольотами Ка-52 та Мі-24 неподалік Павлівки.

Після відведення підрозділів українських військ ворог закріплюється в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Сиротине, Воронове та Борівське.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля загарбники зосереджують на утриманні зайнятих рубежів. З метою виснаження особового складу та руйнування фортифікаційних споруд ворог обстрілював позиції українських військ із мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення.

В акваторіях Чорного та Азовського морів у готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України росіяни утримують два носії високоточної зброї. Сумарний залп становить до 16 крилатих ракет морського базування «Калібр».

«Спроба викликати паніку»: в ОПУ прокоментували масований удар ракетами рф по УкраїніВипущені за ніч 48 російських ракет по Україні – це спроба залякати та викликати панічні настрої.

Згідно з інформацією Генштабу, особовий склад ворога деморалізований, обіцяні «величезні» виплати за участь у бойових діях командуванням російських військ під різними приводами не здійснюються.

Нагадаємо, що Україна вночі та вранці зазнала масованого ракетного обстрілу з боку російських окупантів (понад 40 ракет). По областях України було випущено десятки ракет, у тому числі з території Білорусі. При цьому, країна-агресор вперше застосувала з Білорусі бомбардувальники Ту-22М3.

Раніше у розвідці повідомляли, що російські військові не хочуть воювати, тому більшість з них тікає з позицій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: