У Києві затримали чоловіка, який продавав волонтерам неякісні бронежилети для ЗСУ

Читать на русском
Правоохоронці викрили киянина, який збував волонтерам неякісні бронежилети для Збройних сил України.
Офіс генпрокурора

Правоохоронці викрили киянина, який збував волонтерам неякісні бронежилети для Збройних сил України.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Відомо, що підозрюваний організував збут неякісних бронежилетів у тому числі представникам волонтерських організацій, які займаються допомогою ЗСУ. Зокрема, через соціальні мережі та месенджери чоловік з посередниками рекламували продаж бронежилетів, які відносяться до 5 класу захисту та начебто містять бронепластини з високоякісної заводської сталі.

«Насправді елементи захисту були виготовлені кустарним способом з використанням низькоякісних металевих пластин, що не відповідають заявленим стандартам якості, прострілюються кулями та неефективні навіть від уламків», – зазначають у прокуратурі.

За кожен такий бронежилет чоловіки отримували від 10 до 16 тис. грн. Наразі правоохоронці затримали організатора шахрайської схеми.

Нагадаємо, Служба безпеки викрила схему розкрадання гуманітарної допомоги у Львівській області. Замість безкоштовної передачі на потреби ЗСУ зловмисники продавали товари військового призначення.

В Україні зараз розслідують близько 250 кримінальних проваджень із розкрадання гуманітарної допомоги. Найчастіше такі випадки фіксували у Києві та Львівській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: