На півдні ЗСУ знищили 44 окупанта, дві гармати та іншу техніку

Читать на русском
Українські військовослужбовці продовжують завдавати втрат російським окупаційних військам на півдні України, завдаючи, в тому числі, авіаційні удари.

Повітряні сили Збройних сил України за добу 23 червня завдали п'ять авіаційних ударів по позиціях окупаційних військ російської федерації на півдні України, ліквідувавши 44 ворожих військовослужбовця.

Про це йдеться у зведенні оперативного командування «Південь».

«Нашою авіацією по ворожих позиціях нанесено за добу 5 ударів. Підтверджені втрати противника складають 44 рашисти, дві 152 мм гармати «Гіацинт-Б» та «Мста-Б», декілька одиниць броньованої та автомобільної техніки», – інформує командування.

Як стверджується, в північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання ворога намагається підтримувати сприятливий для своїх сил оперативний режим. Однак несприятливі штормові погодні умови змушують їх час від часу укриватися в пунктах базування. В акваторії моря перебувають чотири ракетних та три великих десантних кораблів.

За даними ОК «Південь», загроза ракетного удару з моря залишається досить високою, але не виключає удари і з тимчасово окупованих територій і Криму, і Херсонщини, як і застосування стратегічної авіації.

Нагадаємо, за підрахунками Генерального штабу ЗСУ, за 4 місяці повномасштабної війни знищено 34 530 російських військових, 1507 танків, 3637 бойових броньованих машин, 759 артилерійських систем, 241 реактивну систему залпового вогню, 99 засобів протиповітряної оборони, 216 літаків, 183 гелікоптери, 622 безпілотних літальних апарата оперативно-тактичного рівня, 137 крилатих ракет, 14 кораблів/катерів, 2553 одиниць автомобільної техніки та автоцистерн, а також 60 одиниць спеціальної техніки.

23 червня Повітряні сили ЗСУ завдали низку авіаударів по позиціях російських військ, знищивши пункт ремонту техніки, склад боєприпасів та інше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: