ЗСУ відбили штурм на околиці Лисичанська, ворог заволодів Миколаївкою – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ відбили штурм російських військ на околиці Лисичанська, але ворогові вдалося тимчасово захопити Миколаївку.

ЗСУ відбили штурм російських військ на околиці Лисичанська, але ворогові вдалося тимчасово захопити Миколаївку.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу в Facebook.

«В акваторіях Чорного та Азовського морів ворог утримує чотири носії крилатих ракет морського базування», - пише пресслужба.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках істотних змін не помічено. Ворог вів артилерійський вогонь у районі населеного пункту Бояро-Лежачи Сумської області.

На Слобожанському напрямку ворог намагається створити умови для переходу в наступ на напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов'янськ.

У Генштабі підрахували втрати росіян за чотири місяці війниЗа добу 23 червня ЗСУ вдалося ліквідувати 100 окупантів - лише за 4 місяці повномасштабної війни знищено 34 530 російських військових.

На Харківському напрямку окупанти намагаються не допустити просування ЗСУ у бік державного кордону на північ та північний схід від міста Харків. Також російські військові намагаються вести штурм, аби покращити своє тактичне становище. Обстріляли райони населених пунктів Російська Лозова, Старий Салтов, Чугуїв, Печеніги та Байрак.

На Слов'янському напрямку ворог зосередив свої зусилля на веденні наступу у напрямку Долгенько - Долина. Ворог вів штурмові дії у напрямках Сулігівка-Вернопілля та Дубрівне – Курулька, проте наші бійці відбили їх. Окупанти провели мінування у районі населеного пункту Долина.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти здійснили артилерійські обстріли в районах населених пунктів Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Лоскутівка та Спірне та завдали авіаційного удару в районі Лисичанська.

«Українські захисники успішно відбили штурм у районі південної околиці Лисичанська. Ворог, за підтримки артилерії, розпочав штурмові дії у напрямку Волчеярівки, бойові дії тривають», - додає пресслужба.

На Бахмутському напрямку російські військові обстріляли зі ствольної артилерії райони населених пунктів Білогорівка, Яківлівка та Майорське та завдали авіаудари поблизу Яківлівки, Миколаївки та Покровського. Окупанти заволоділи Миколаївкою. Здійснили розвідку боєм у напрямку Миронівка – Вуглегірська ТЕС, проте провалилися. Застосувавши авіацію, окупанти завдали удару по місту Костянтинівка.

На Краматорському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках: окупанти систематично ведуть вогонь вздовж лінії зіткнення, щоб не допустити перекидання наших бійців на інші напрямки.

«Наніс авіаудари в районах населених пунктів Павлівка та Вугледар. Здійснював артилерійські обстріли в районі населеного пункту Сіверськ. Штурмові дії в районі Мар'їнки українські воїни вже вкотре відбили. Ворог відійшов», - пише Генштаб.

НаПівденнобузькому напрямку ворог зосереджує свої зусилля на утриманні зайнятих рубежів. Під час настання наших бійців частина сил окупантів покинула позиції та втекла до району населеного пункту Ольгино Бериславського району Херсонської області.

Нагадаємо, війська Росії вранці завдали ракетний удар по Миколаєву та передмісті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: