ЗСУ відбили штурм на Харківщині і зупинили наступ рф під Бахмутом – Генштаб

Читать на русском
Генеральний штаб ЗСУ опублікував зведення щодо військового вторгнення росії станом на ранок 25 червня.

На Бахмутському напрямку бійці Збройних сил України зупинили наступ окупантів у бік Володимирівка-Покровське. На Харківщині у ворога відбили населений пункт Уди.

Про це повідомляється у зведенні Генштабу вранці, 25 червня.

Загалом ситуація на фронті така:

На Харківському напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні раніше зайнятих позицій, здійснив артилерійські обстріли з інфраструктури у районах Харкова та В'ялівського водосховища.

ЗСУ рішуче придушили дії ворожої штурмової групи у районі населеного пункту Уди. Противник відійшов. Наніс авіаудар у районі населеного пункту Явірське.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв з артилерії позиції Сил оборони у районах населених пунктів Бучки Чернігівської області та Бояро-Лежачі Сумської області.

На Слов'янському напрямку противник основні зусилля зосереджує на веденні наступу у напрямку населених пунктів Долгенько та Долина, обстріляв позиції ЗСУ біля Нової Дмитрівки, Хрестища, Дібрівного та Богородичного, завдав авіаудару неподалік Дібрівного.

На Донецькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів та проведенні перегрупування військ.

На Краматорському напрямку ворог активних дій обстрілював підрозділи ЗСУ в районах Райгородка та Стародубівки.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти обстрілювали зі ствольної артилерії райони населених пунктів Лисичанськ, Спірне та Волчеярівка. Нанесли авіаудар у районі Лисичанська, намагалися блокувати місто з півдня, вели штурмові дії в районах населених пунктів Метелкіно, Сиротине та Вороново.

На Бахмутському напрямку українські воїни зупинили наступ ворожого у напрямку Володимирівка – Покровське. Після вогневого впливу супротивник відійшов. У напрямку Роти – Вершина ворог просунувся на один кілометр.

На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямах окупанти намагаються вести дії, що сковують, і утримувати зайняті рубежі. У Запорізькому напрямку ведуть оборону.

Ворог намагався взяти під контроль ділянку дороги Ясинувата – Костянтинівка, вів бій у напрямку Василівка – Кам'янка. ЗСУ дали рішучу відсіч, і противник із втратами відступив.

На Південнобузькому напрямку ворог вів безуспішний наступ у напрямку Потьомкіно – Високопілля Херсонської області.

В акваторіях Чорного та Азовського морів у готовності до завдання ракетних ударів по об'єктах на території України ворог тримає чотири носії крилатих ракет морського базування Калібр.

Нагадаємо, ЗСУ отримали наказ відійти із Сєвєродонецька. Операція може тривати кілька днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: