ЗСУ отримали наказ відійти від Сєвєродонецька – Гайдай

Читать на русском
ЗСУ залишать Сєвєродонецьк, відповідне рішення вже ухвалено військовим командуванням. Про це повідомив сьогодні голова Луганської ОВ Сергій Гайдай.

ЗСУ залишать Сєвєродонецьк, відповідне рішення вже ухвалене військовим командуванням.

Про це повідомив сьогодні голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«На жаль, доведеться відводити наших військових із Сєвєродонецька, бо перебувати на розбитих позиціях немає сенсу – зростає кількість загиблих», - сказав Гайдай під час телемарафону.

За його словами, Сєвєродонецьк росіяни обстрілюють практично щодня протягом чотирьох місяців, інфраструктуру міста повністю знищено, пошкоджено або зруйновано 90% будинків.

Також Гайдай зазначив, що з боку Золотого та Тошківки у бік Лисичанська просуваються ворожі війська. У місті складна ситуація, на його околиці вдалось потрапити ДРГ, але вони були витіснені. З Старобільська у напрямку Лисичанська виїхали шість установок для запуску ракет «Точка-У».

Нагадаємо, в ранковому зведенні Генштаб повідомляв, що війська росії посилили наступ у Луганській області, завдали авіаударів по Лисичанську. Тривають бої за Сєвєродонецьк.

Зазначимо, за інформацією Інституту вивчення війни (ISW) найближчими тижнями наступ військ Росії на Донбасі, ймовірно, призупиниться, незалежно від того, чи вдасться їм захопити район Сєвєродонецька та Лисичанська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: