У «Слузі народу» розповіли, коли США можуть визнати росію спонсором тероризму

Читать на русском
Вже наступного тижня в обидві палати Конгресу США може надійти на голосування законопроєкт, запропонований республіканцем Ліндсі Гремом і демократом Річардом Блюменталем
Ілюстративне фотоmyc.news

Сполучені Штати можуть офіційно визнати росію державою, яка спонсорує тероризм, вже наступного тижня. На голосування в Конгрес надійде відповідний законопроєкт.

Про це розповіла народний депутат Верховної Ради від «Слуги народу» Євгенія Кравчук 18 червня, повідомляє Голос Америки.

Рада заборонила російську символіку та визнала рф державою-терористомВерховна рада в неділю, 22 травня, підтримала заборону символіки російських окупантів та визнала росію державою-терористом.

Так, вже наступного тижня в обидві палати Конгресу США може вступити на голосування законопроєкт, запропонований республіканцем Ліндсі Гремом і демократом Річардом Блюменталем. Резолюція Конгресу, щоправда, матиме рекомендаційний характер - остаточне рішення залишиться за адміністрацією президента Джозефа Байдена.

За її словами, визнання росії державою-спонсором тероризму було одним з ключових напрямків переговорів представників України з законодавцями та членами уряду США. Визнання росії спонсором тероризму завдасть Москві серйозного удару - росія більше не зможе отримувати міжнародну допомогу, бізнес з нею стане гранично токсичним, їй не продадуть товари подвійного призначення, а також вона більше не зможе отримати фінансування за кордоном.

Зеленський попросив Байдена визнати росію державою, яка спонсорує тероризм – WPВизнання держави спонсором світового тероризму є дипломатичним і економічним аналогом застосування ядерної зброї, і таких заходів не вводили навіть проти СРСР

«Ми розмовляли й зі спікером Ненсі Пелосі, і з сенаторами, які є авторами резолюції про рекомендацію оголошення росії спонсором тероризму. Критично важливо проголосити подібний статус, не тільки тому, що росія відповідає його критеріям, а й тому, що він спровокує новий виток санкцій з боку інших країн» - зазначила Кравчук.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України закликав світ визнати росію державою-терористом, а Парламентську асамблею НАТО – проявити лідерство і зупинити російську пропаганду.

При цьому ще з 19 квітня відомо, що в Державному департаменті США вивчають всі можливі способи чинення тиску на росію з метою змусити її припинити війну в Україні, в тому числі визнання росії державою, яка спонсорує тероризм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: