Терористи «ДНР» засудили до смерті іноземців-військових ЗСУ: реакція цивілізованого світу

Читать на русском
Цивілізовані країни заявили, що вирок, який винесений російськими маріонетковими терористами, нічого не означає, юридично фіктивний, порушує міжнародне право, і всі причетні до цього фарсу будуть покарані
Ілюстративне фотоСкриншот

9 червня так званий «Верховний суд» псевдореспубліки, створеної терористами з терористичної організації «ДНР», яка діє під егідою і заступництвом росії, виніс псевдовирок іноземним військовим, які потрапили до терористів у полон. Уродженці Великобританії, діючі військовослужбовці Збройних сил України Ейден Ейслін, Шон Піннер, а також громадянин Марокко Саадун Брагім були «засуджені» терористами до смертної кари.

На рішення терористів і російських маріонеток вже відреагувала міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс. Вона заявила, що рішення маріонеткового псевдосуду терористичної організації не є законним - воно фіктивне і нічого не означає.

Військові злочини росії: Венедіктова повідомила, скільки встановили підозрюванихУ скоєнні військових злочинів в Україні правоохоронці встановили особи 104 підозрюваних російських окупантів.

«Я категорично засуджую вирок Ейдену Ейсліну і Шону Піннеру, яких тримають російські довірені особи на сході України. Вони військовополонені. Це фіктивний вирок, який абсолютно не має законності» - зазначила міністр.

Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич також прокоментувала «вирок», винесений терористами «ДНР» іноземним громадянам.

«Рішуче засуджую смертні вироки, оголошені сьогодні в окупованому українському Донецьку. Смертна кара - це явище, несумісне з людською гідністю, це нелюдське і принижуюче гідність поводження. Смертній карі немає місця на європейському континенті» - заявила вона.

Окупанти хочуть випустити полонених українців на мінні поля: СБУ перехопила розмовуРосійські військові розглядають спосіб розмінування Маріуполя, випустивши полонених українців на мінні поля.

У МЗС України назвали «вирок» юридично нікчемним, саме судилище - пропагандистським і відзначили, що дії російських маріонеткових терористів порушують Женевську конвенцію щодо поводження з військовополоненими, оскільки іноземці є українськими військовослужбовцями. Втім, чого ще очікувати від терористів.

В Офісі генерального прокурора відзначили, що розпочали розслідування за фактом псевдовироку, який терористи оголосили іноземцям. Там нагадали, що жоден військовополонений не може бути засуджений без захисту і без допомоги кваліфікованого адвоката або захисника. Саме судилище над військовими є маячнею, фарсом, і всі причетні до нього будуть жорстоко покарані.

Війна з росією: зафіксовано злочини проти понад 140 представників ЗМІЗа час війни в Україні зафіксовано злочини проти 147 представників ЗМІ, зокрема 28 іноземців. Загинули 32 медійники, 16 були поранені.

«Україна вже почала досудове розслідування за цим фактом і буде вживати всіх необхідних заходів для того, щоб всі, хто був причетний до цих протиправних дій, були притягнуті до відповідальності за них» - заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Нагадаємо, Україна пропонує створити спеціальний міжнародний трибунал, на який буде покладено обов'язок розслідувати військові злочини російських солдатів, скоєні в ході агресії проти України, і покарати всіх винних. Цю ідею підтримала Велика Британія, також українську ініціативу підтримав Європарламент.

Литва пішла ще далі. Сейм Литви на засіданні 10 травня ухвалив резолюцію, в якій росія визнається терористичною державою, а її дії в Україні під час вторгнення – геноцидом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: