США вивчають можливість внесення росії до списку країн-спонсорів тероризму – Держдепартамент

Читать на русском
Наразі фактаж злочинів росії вивчається і може пройти кілька тижнів, перш ніж таке рішення буде прийнято в США.
Нед ПрайсAP Photo

У Державному департаменті США вивчають всі можливі способи чинення тиску на росію з метою змусити її припинити війну в Україну, в тому числі визнання росії державою, яка спонсорує тероризм.

Про це повідомляє CNN з посиланням на спікера Держдепартаменту США Неда Прайса.

Прайс заявив, що наразі фактаж злочинів росії вивчається і може пройти кілька тижнів, перш ніж таке рішення буде прийнято в США.

«Ми уважно вивчаємо факти. Ми уважно вивчаємо закон... Незалежно від того, чи отримаємо ми повноваження на це або на щось інше, що дозволить нам закон, ми будемо застосовувати їх, якщо вони будуть ефективними та доречними» - сказав він.

Нагадаємо, 15 квітня президент України Володимир Зеленський закликав президента США Джозефа Байдена внести росію до списку країн, які є спонсорами тероризму.

Зараз в цьому списку чотири держави - Куба, КНДР, Іран і Сирія. Покинути список можна тільки після серйозних змін в політиці США, або зміни політичного режиму в країні. При цьому така санкція є дипломатичним і економічним аналогом ядерного удару по країні; СРСР не вносили в цей список протягом всієї холодної війни, навіть на піку загострення між Західним та радянським блоком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: