Ракетний терор росії триває, Україні потрібні системи ППО – Зеленський

Читать на русском
109 днів війни рашисти влаштовують ракетний терор Україні. І вже є 2606 аргументів за те, щоб надати Україні потрібні їй системи
Ілюстративне фотоFacebook

Російські окупанти продовжують безглуздий ракетний терор. Так, після ракетного удару по Тернопільській області у лікарнях досі перебувають десять українців, серед них - дівчинка 12 років. Жодного тактичного або стратегічного сенсу в цьому ударі не було.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 12 червня.

«Це терор, просто терор. Серед постраждалих - дівчинка, їй 12 років, вона з Харкова. Вона поїхала на Тернопільщину, щоб врятуватися від російської армії. І саме такі факти тепер визначатимуть сприйняття росії у світі. Не Петро Перший або Лев Толстой, а діти, поранені та вбиті російськими ударами» - сказав він.

Президент також підкреслив, що вже багато днів Україна говорить партнерам просту і зрозумілу річ: потрібно більше систем ППО! 109 днів війни рашисти влаштовують ракетний терор Україні. І вже є 2606 аргументів за те, щоб надати Україні потрібні їй системи - саме стільки ракет рашисти випустили по українських містах і селах.

«Це життя, які можна було б врятувати, це трагедії, які можна було б запобігти, якби до України прислухалися» - додав Зеленський.

Нагадаємо, 11 червня ввечері російські окупанти завдали удару по місту Чортків у Тернопільській області. В результаті удару постраждали 22 людини, в тому числі дитина. Міноборони росії звично збрехало, що нібито знищені якісь запаси зброї та військові об'єкти. Насправді удар припав по непрацюючому військовому аеродрому і житловим будинкам.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: