У Сенаті США зареєстрували резолюцію про визнання росії державою-спонсором тероризму

Читать на русском
У Сенаті США з'явилася резолюція про визнання росії державою-спонсором тероризму. Її зареєстрували демократ Річард Блументаль та республіканець Ліндсі Грем.

Демократ Річард Блументаль та республіканець Ліндсі Грем внесли до Сенату США резолюцію про визнання росії державою-спонсором тероризму.

Про це повідомляє «Голос Америки».

У резолюції йдеться, що Сенат вважає дії росії під керівництвом володимира путіна актами тероризму і закликає держсекретаря США визнати рф державою, яка спонсорує тероризм.

Сенат США визнав Путіна воєнним злочинцемСенат США прийняв резолюцію, в якій засудив дії російського президента Володимира Путіна як воєнного злочинця.

«Є лише чотири країни, які мають таке визнання: Куба, Сирія, Іран та Північна Корея. Ми намагаємося включити до цього списку росію. Це компанія, з якою її треба асоціювати. Це тоталітарні режими і вони не несуть добра», – заявив Грем.

«Росія спонсорувала тероризм ще перед повномасштабним вторгненням, тому що у них були посібники, найманці, довірені особи в Україні», – додав Блументаль.

У резолюції зазначено низку підстав, щоб надати росії статус спонсора тероризму, зокрема:

  • за вказівкою путіна росія проводить акти міжнародного тероризму проти політичних опонентів та інших країн;

  • з 2014 року росія підтримує сепаратистів, причетних до насильства проти мирних громадян України на Донбасі;

  • росія поширює терор у всьому світі через приватні військові мережі найманців, такі як група «Вагнера»;

  • за наказом путіна росія продовжує вчиняти воєнні злочини, наказуючи та даючи дозвіл атакувати мирні центри в Чечні, Грузії, Сирії, Україні, що призвело до великої кількості смертей цивільних чоловіків, жінок та дітей.

«Якщо Конгрес США додасть до законодавства про додаткову підтримку України визнання росії державою-спонсором тероризму, це було б найсильнішим сигналом, що путіна як лідера росії вже не вважають легітимним», – вважає сенатор Грем.

Видання зазначає, що держави-спонсори тероризму підпадають під чотири основні категорії санкцій: обмеження на іноземну допомогу від США, заборону експорту та продажу оборонної продукції; контроль за експортом товарів подвійного використання, а також під різні фінансові та інші обмеження.

Нагадаємо, 3 травня Верховна рада підтримала звернення до США щодо визнання росії державою-спонсором тероризму.

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі, вважає, що росії потрібно в обов'язковому порядку надати такий статус. Це буде найефективніша відповідь на звірства та вторгнення в Україну.

10 травня Сейм Литви ухвалив резолюцію, в якій росія визнається терористичною державою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: