Рада просить США визнати росію державою-спонсором тероризму

Читать на русском
Рада прийняла звернення до Палати представників та Сенату Конгресу США – просить визнати росію державою-спонсором тероризму.

Верховна рада підтримала звернення до Палати представників та Сенату Конгресу США щодо визнання росії державою-спонсором тероризму.

За постанову №7341 проголосували 344 депутати, повідомив Ярослав Железняк із «Голосу».

ВР визнала дії росії геноцидом українського народуВерховна рада 14 квітня ухвалила заяву Про вчинення російською федерацією геноциду в Україні.

«Проєкт постанови спрямований на створення додаткових передумов визнання Сполученими Штатами Америки росії – державою-спонсором тероризму, що дозволить застосувати до неї, її урядових та ділових кіл, політичних партій російської федерації, які підтримують злочинну політику уряду росії та її поплічників додаткові безпрецедентні санкції, а також на збільшення обсягів оборонної, фінансової та гуманітарної підтримки Україні, щоб допомогти нашій державі дати відсіч російській агресії та відновити територіальну цілісність та суверенітет нашої країни», – йдеться у пояснювальній записці.

У зверненні до Конгресу йдеться, що росія цинічно та жорстоко вбиває мирне населення України, навмисне створює умови для гуманітарної катастрофи, і все це не без схвалення вищого керівництва, і є не чим іншим, як актом тероризму.

«Верховна рада України переконана, що дії російської федерації та її президента володимира путіна щодо України та її громадян є актами міжнародного тероризму, тобто цілком чітко відповідають такому терміну в сенсі, визначеному Державним департаментом Сполучених Штатів Америки, зокрема, країна-агресор протягом останніх восьми років вчиняє в Україні насильницькі дії, що загрожують життю, майну, інфраструктурі, а також мають на меті залякування цивільного населення нашої держави та намір. впливати на політику уряду України шляхом залякування наших громадян, масових руйнувань, вбивств, викрадень чи утримання їх у заручниках», – йдеться у зверненні парламенту.

Нагадаємо, в Держдепартаменті раніше заявляли, що вивчають всі можливі способи тиску на росію, у тому числі визнання рф державою, яке спонсорує тероризм.

Також у США заявляли, що з високою ймовірністю офіційно визнають дії росії в Україні геноцидом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: