Україна відчула підтримку відразу чотирьох європейських держав – Зеленський

Читать на русском
Італія, Німеччина, Франція та Румунія підтримуватимуть Україну політично, фінансово, допомагатимуть з озброєнням, експортом зерна та вступом до ЄС
Зеленський, Макрон, Шольц, Драгі, Йоханнісpresident.gov.ua

Україна за результатами візиту лідерів Німеччини, Франції, Італії та Румунії 16 червня може говорити про те, що у неї є підтримка відразу чотирьох потужних держав Європи. У тому числі вони підтримують прагнення України до Європейського Союзу і готовність до кінця боротися за свою свободу з російськими окупантами.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 16 червня.

«Всі четверо лідерів - і пан Драгі, і пан Йоханніс, і пан Макрон, пан Шольц - підтримують кандидатство для України. Звичайно, повинні бути виконані всі відповідні процедури, повинні приєднатися Всі країни – члени ЄС. Але на нашій зустрічі сьогодні був зроблений великий крок - крок вперед» - сказав він.

Коротко, що пообіцяли лідери чотирьох країн президенту України:

  • Італія підтримуватиме Україну політично і фінансово, також надасть військову допомогу.
  • Румунія допоможе з експортом зерна та інших товарів, також надасть військову допомогу.
  • Франція надасть військову допомогу, в тому числі додаткові САУ Caesar, а також допомагатиме просуванню України до Євросоюзу.
  • Німеччина надасть системи ППО, яких дуже потребує Україна.

Росія традиційно спробувала налякати європейських лідерів, спровокувавши повітряну тривогу в Києві. Однак у москви нічого не вийшло, рішучість гостей не похитнулася ні на мить.

16 червня канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон і прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули з візитом в Україну. Пізніше до них приєднався президент Румунії Клаус Йоханніс.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: