Макрон визнав, що західні країни домовилися не передавати Україні деяку зброю

Читать на русском
Замість цього західні країни надають Україні боєприпаси та іншу військову техніку. Зараз також стали постачати самохідні артилерійські установки
Зеленський, Макрон, Шольц, Драгі, Йоханнісpresident.gov.ua

Через те, що країни Заходу побоюються бути втягнутими у військове протистояння з росією, вони домовилися не надавати Україні певні види озброєнь. Ця зброя може спровокувати росію.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон на пресконференції в Києві після зустрічі президента Володимира Зеленського з лідерами Франції, Німеччини, Румунії та Італії.

«Ми допомагаємо Україні оборонятися, але ми не вступаємо у війну з росією, тому певне озброєння – зокрема штурмові літаки або танки - було вирішено не постачати, і президент Зеленський в курсі цієї домовленості» - сказав він.

Макрон додав, що замість цього західні країни надають Україні боєприпаси та іншу військову техніку. Зараз також стали постачати самохідні артилерійські установки, в тому числі французькі САУ Ceasar. На думку європейських країн, Нова артилерія дозволить Україні бути більш мобільною та ефективно знищувати російські війська здалеку.

Нагадаємо, раніше Макрон розповів, навіщо він постійно дзвонить путіну; на його думку, на тлі війни в Україні, необхідно мати працюючий канал зв'язку з росією про всяк випадок.

16 червня канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон і прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули з візитом в Україну. Пізніше до них приєднався президент Румунії Клаус Йоханніс.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: