Єрмак назвав теми переговорів Зеленського з Макроном, Шольцем, Драгі та Йоганнісом

Читать на русском
Зеленський сьогодні у Києві зустрінеться з лідерами Франції, Німеччини, Італії та Румунії. Однією із головних тем розмови буде зброя для України.
repubblica.it

Президент України Володимир Зеленський зустрінеться з лідерами Франції, Німеччини, Італії та Румунії, які сьогодні прибули до Києва. Однією із головних тем розмови буде зброя для України.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Telegram.

Макрон заявив, що Україні «доведеться» вести переговори з росієюПрезидент Франції Макрон вважає неминучим, що Україні та Зеленському в якийсь момент доведеться вести переговори з росією.

«Президент Франції Макрон, канцлер Німеччини Шольц, прем'єр-міністр Італії Драгі та президент Румунії Йоганніс прибули до Києва. Незабаром відбудеться зустріч із Президентом України Володимиром Зеленським. Продовольча безпека, зброя та підтримка України є важливими темами для обговорення», – написав він.

Як встиг заявити президент Франції Макрон у Києві, лідери країн ЄС привезли до України посил про підтримку та єдність з Європейським союзом.

«Ми несемо послання про підтримку та єдність ЄС. Це найважливіший момент. Президент України Володимир Зеленський отримає меседж європейської єдності, підтримки, адресований усім українцям», - сказав він.

Крім того, відомо, що лідери Франції, ФРН, Італії та Румунії відвідають зруйноване російськими окупантами місто Ірпінь у Київській області.

Нагадаємо, вранці 16 червня канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, президент Румунії Клаус Йоганніс приїхали до Києва. Поїздку не анонсували з міркувань безпеки.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Шольц має нарешті визначитися з позицією Берліна щодо війни росії проти України, і обрати, на чиєму він боці.

Еммануель Макрон нещодавно відзначився заявою про те, що зараз не треба принижувати росію, щоб можна було вивести її з ізоляції після закінчення війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: