Зерно з України: Джонсон висловив сподівання, що в найближчі дні буде прогрес

Читать на русском
Джонсон і Зеленський обговорили блокаду росією експорту зерна з України, і британський прем’єр висловив сподівання, що в найближчі дні вдасться досягти прогресу з цього питання.
Reuters

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у розмові з українським президентом Володимиром Зеленським висловив сподівання, що в найближчі дні вдасться досягти прогресу в питанні експорту зерна з України.

Про це повідомляє PA Media.

Зазначається, що Джонсон наголосив на «незламній підтримці» Україні в боротьбі з країною-агресором і відзначив «силу героїчного спротиву українців в останні дні й тижні» та запевнив у підтримці Великої Британії до перемоги Києва.

США побудують у Польщі тимчасові елеватори для українського зернаЕкспорт українського зерна через Чорне море пов'язаний з ризиком захоплення, подальшої крадіжки або знищення зернових вантажів росією. Тому розробляються інші шляхи вивезення зерна

Водночас, Джонсон і Зеленський обговорили блокаду росією експорту зерна з України, і британський прем’єр «висловив сподівання, що в найближчі дні вдасться досягти прогресу з цього питання».

Британський прем’єр додав, що саміти G7 і НАТО, що мають відбутися наприкінці червня, стануть нагодою «виявити єдність Заходу та його рішучість підтримувати Україну в довгостроковій перспективі».

«Обидва лідери погодилися на важливості збільшення військових навчань, і прем’єр-міністр сказав, що Велика Британія продовжить робити все можливе, щоб надавати Україні оборонну допомогу», – зазначили в канцелярії британського прем’єра.

Нагадаємо, що у свою чергу президент України в звернені лише зазначив, що він із Джонсоном узгодив позиції напередодні важливих міжнародних заходів та обговорив ситуацію на полі бою, оборонні потреби України та загрози продовольчій безпеці.

Також нагадаємо, що Україна готує запасний план на випадок, якщо порти не вдасться розблокувати.

Раніше Зеленський повідомив, що Україна готова вивозити зерно коридором з цивілізованих країн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: