Шольц запевнив, що Німеччина допомагатиме Україні зброєю і надалі

Читать на русском
Німеччина підтримує Україну і надаватиме зброю в майбутньому – наскільки це буде потрібно.
president.gov.ua

Німеччина підтримує Україну і надаватиме зброю в майбутньому – наскільки це буде потрібно.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на пресконференції після зустрічі лідерів України, Франції, Німеччини, Італії та Румунії у четвер, 16 червня, у Києві.

Німеччина робить для підтримки України більше, ніж «майже будь-хто інший» – ШольцКанцлер Олаф Шольц заявив, що лише США надають Україні більше військової допомоги, ніж Німеччина.

«Німеччина вже давно зламала свою державну традицію: ми почали надавати Україні зброю. І ми робитимемо це і надалі, наскільки Україні буде необхідно», – сказав Шольц.

Він нагадав, що в Німеччині навчають українських військових користуватись сучасним озброєнням, зокрема самохідними гаубицями та зенітними установками.

«Ми також пообіцяли, що надамо установки IRIS (системи протиповітряної оборони IRIS-T – ред.), які захищатимуть цілі міста від повітряних нальотів. Ми також домовилися зі Сполученими Штатами та Великою Британією про те, що надаватимемо ракетні установки залпового вогню», – додав Шольц.

Нагадаємо, 16 червня канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, президент Румунії Клаус Йоганніс приїхали до Києва.

Політики зустрілися із президентом України, а також відвідали зруйнований Ірпінь.

Раніше Зеленський заявив, що Шольц має нарешті визначитися з позицією Берліна щодо війни росії проти України, і обрати, на чиєму він боці.

Нещодавно Шольц знову пообіцяв Україні системи ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: