Макрон, Шольц та Драги їдуть до Києва – фото

Читать на русском

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі 16 червня будуть в Україні.
rainews.it

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі перебувають на шляху до Києва.

Фото трьох лідерів у вагоні «Укрзалізниці» опублікували італійські видання Rainews та La Repubblica.

Вже сьогодні вранці Драгі, Макрон та Шольц мають бути у столиці. Поїздку не анонсували з міркувань безпеки, проте інформація про можливу дату все одно просочилася у ЗМІ.

Візит європейських лідерів відбудеться за день до того, як Європейська комісія випустить рекомендацію щодо надання Україні статусу кандидата у члени ЄС.

Як пише Rainews, першою метою поїздки є демонстрація підтримки України та спроба «подолати критику» Європи з боку президента України Володимира Зеленського щодо постачання зброї.

Друга мета візиту – дати сигнал володимиру путіну про те, що єдність Євросоюзу не ставиться під сумнів, навіть попри деякі розбіжності. Як зазначає Rainews, потрібно надіслати сигнал, що кремль не зможе розділити Європу навіть шляхом скорочення постачання газу або підвищення цін на енергоносії.

А третя мета – Італія, Франція та Німеччина хочуть показати своїм союзникам, у тому числі США, що ЄС має власну стратегічну автономію.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Шольц має нарешті визначитися з позицією Берліна щодо війни росії проти України, і обрати, на чиєму він боці.

Еммануель Макрон нещодавно відзначився заявою про те, що зараз не треба принижувати росію, щоб можна було вивести її з ізоляції після закінчення війни в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: