Макрон заявив, що Україні «доведеться» вести переговори з росією

Читать на русском

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Україні та Європі в якийсь момент доведеться вести переговори з росією щодо війни.

Про це Макрон сказав, виступаючи перед французькими військовими у Румунії.

«Не можна принижувати росію»: ексглава МІ-6 пояснив, чим небезпечна така позиція МакронаНа думку колишнього глави МІ-6, дипломатія, спрямована на те, щоб росія уникла приниження, може призвести до передчасної угоди про припинення вогню, яка закріпить успіхи рф в Україні. В результаті путін у майбутньому зможе зважитися на нову агресію.

«На певному етапі, коли ми допоможемо якнайбільше для спротиву, а я бажаю, щоб Україна перемогла і особливо, щоб бої припинилися, то нам треба буде вести переговори. Українському президентові та його представникам треба буде вести переговори з Росією, і ми Європейці будемо за столом, з питаннями гарантій безпеки. І в цьому полягають реалії», – сказав Макрон, якого цитує «Голос Америки».

Він також пообіцяв, що Франція робитиме все у подальших спробах зупинити війну росії та щоб допомогти українцям та ЗСУ.

Нагадаємо, Володимир Зеленський сказав, що Україна готова сісти за стіл переговорів із росією у будь-який час, але є проблема – росія не готова до миру.

На думку Михайла Подоляка, на нинішньому етапі війни неможливі будь-які переговори з росією, тому що досягнуті домовленості будуть подібні до договорів 2014-2015 року.

Раніше колишня держсекретар США Гілларі Клінтон висловила думку про те, що час для початку переговорів між Україною та росією ще не настав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: