Резніков про нову зброю: вона допоможе нам звільнити Крим

Читать на русском
Очільник українського оборонного відомства в інтерв'ю американскому телеканалу розповів про плани звільнити всі території, окуповані росією.
Олексій Резніков

Поставлена Збройним силам України зброя від Сполучених Штатів Америки допоможе повернути окуповані росією території, включаючи Крим і Донбас.

Про це в інтерв'ю CNN у Брюсселі розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

«Ми збираємося звільнити всі наші території, всі, включаючи Крим. Крим є стратегічною метою для України, тому що це українська територія», - заявив Резніков.

За його словами, українські війська будуть рухатися «крок за кроком» для досягнення деокупації півострова Крим. Як стверджує міністр, першим кроком стане стабілізація ситуації на місцях, щоб запобігти подальшим втратам від російських військ. Другим етапом буде відкидання ворога на позиції перед вторгненням 24 лютого.

Лише на третьому етапі будуть обговорення з партнерами України про те, «як звільнити території, в тому числі Крим», сказав Резніков. Українські чиновники заявляють, що не будуть використовувати зброю для нападу на рф, однак Україна не вважає Крим територією росії.

На запитання, чи спроба повернути Крим військовими способами ще більше спровокує Росію, яка вважає Крим частиною рф, Резніков відповів, що воєнний шлях не розглядається.

«Це не має значення. Тому що вони (росіяни) побачать це в Херсоні, вони побачать це в Запоріжжі, вони побачать це і в Маріуполі… але це українські землі, а Крим теж українська земля, попри все», - сказав він.

Нагадаємо, на засіданні «Рамштайн» домовилися про передачу ЗСУ низки озброєнь. Також стало відомо, коли американські РСЗВ прибудуть до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: