Зерно з України: у Держдепі США назвали основний спосіб відновлення експорту

Читать на русском
Наразі кремль намагається покласти провину в продовольчій кризі на санкції, які Захід ввів проти росії.
Ілюстративне фото

У Держдепартаменті Сполучених Штатів впевнені, що для відновлення експорту зерна з України країні-агресору необхідно припинити блокаду морських портів.

Про це офіційний представник Держдепу США Нед Прайс повідомляє у Twitter.

«Щоб полегшити торгівлю українськими продуктами харчування, путіну необхідно зняти російську блокаду українських портів і дозволити торгівлі відновитися», - підкреслив Прайс.

Через нестачу українського зерна в Африці можуть спалахнути нові війни – глава МЗС ІталіїМіністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо вважає, що світова хлібна війна вже почалася через зернову блокаду в Україні.

При цьому, він зазначив, що наразі кремль намагається покласти провину в продовольчій кризі на санкції, які Захід ввів проти росії.

«Ніколи не було санкцій на їжу, добрива чи ліки з росії. Це все вигадала російська пропаганда, яка покликана зняти відповідальність з президента путіна», - заявив Прайс.

Нагадаємо, що не менше 20 млн тонн зерна України заблоковано в портах через російську агресію. У міністерстві закордонних справ росії заявили, що питання про розблокування українських портів «потрібно розглядати комплексно», включно з можливістю зняття санкцій з російського експорту. Однак США не збираються знімати санкції з росії в обмін на її обіцянки розблокувати українські порти.

Раніше ми повідомляли, що в окупованому Севастополі щодня вантажать на судна крадене українське зерно.

Також Лукашенко запропонував транзит українського зерна через Білорусь, але за однієї умови.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: