У Туреччині можуть пройти переговори з питання експорту українського зерна – CNN Türk

Читать на русском
Точні терміни зустрічі поки що невідомі, проте повідомляється, що вона пройде найближчими днями, тобто можливо, що наступного тижня.
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

У Стамбулі найближчим часом може відбутися зустріч трьох сторін - Україна, росія, ООН - на якій буде обговорюватися питання вивезення українського зерна з портів, заблокованих російськими окупантами.

Про це повідомляє CNN Türk.

«У Стамбулі відбудеться четверта зустріч з питання вивезення зерна з портів України... У зустрічі візьмуть участь представники України, росії та ООН» - йдеться в повідомленні.

Точні терміни зустрічі поки що невідомі, проте повідомляється, що вона пройде найближчими днями, тобто можливо, що наступного тижня.

Нагадаємо, Туреччина, як виявилося, входить до числа держав, які купують у росії крадене українське зерно. Російські окупанти вкрали не менше півмільйона тонн українського зерна, яке гарячково намагаються продати.

При цьому не менше 20 млн тонн зерна України заблоковано в портах через російську агресію. У міністерстві закордонних справ росії заявили, що питання про розблокування українських портів «потрібно розглядати комплексно», включно з можливістю зняття санкцій з російського експорту. Однак США не збираються знімати санкції з росії в обмін на її обіцянки розблокувати українські порти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: