Німеччина допоможе Україні в експорті зерна

Читать на русском
В неділю, 12 червня, стало відомо, що уряд Німеччини створить грошовий фонд для прискорення експорту українського зерна.
elevatorist.com

В неділю, 12 червня, стало відомо, що уряд Німеччини створить грошовий фонд для прискорення експорту українського зерна.

Про це в інтерв'ю Handelsblatt заявив уповноважений уряду із залізничних перевезень Міхаель Тойрер.

Федеративний уряд Німеччини обговорює ідею створення фонду для закупівлі зернових контейнерів, в яких планують перевозити українське зерно. Німці хочуть допомогти з наданням терміналів для навантаження зерна на українському кордоні.

Через нестачу українського зерна в Африці можуть спалахнути нові війни – глава МЗС ІталіїМіністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо вважає, що світова хлібна війна вже почалася через зернову блокаду в Україні.

Він додав, що у найкращому разі з 23 млн тонн зерна за допомогою залізниці вдасться вивезти лише 10 млн тонн.

Нагадаємо, Україні вже цієї осені може не вистачати приміщень для зберігання зібраного врожаю. Уряд веде переговори з партнерами для будування мобільних складів.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна готова у майбутньому вивозити морем зерно лише у разі створення морського коридору кораблями цивілізованих країн, а будь-яким пропозиціям країни-агресора не довіряє.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: