Зеленський поговорив із Джонсоном: обговорили блокаду українського зерна та військову допомогу

Читать на русском
Зеленський та Джонсон по телефону обговорили нову військову допомогу Україні та проблему блокади експорту українського зерна.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський провів чергову телефонну розмову із прем'єром Великої Британії Борисом Джонсоном. Лідери обговорили військову допомогу та питання блокади українського експорту зерна.

«Поінформував про ситуацію на фронті. Одержав підтвердження нового посиленого пакету оборонної підтримки України. Порушили питання активізації роботи над гарантіями безпеки. Спільно з Британією шукаємо шляхи уникнення продовольчої кризи й розблокування портів», – повідомив Зеленський.

Джонсон запропонував Україні створити альтернативний ЄС альянс – Corriere della SeraБорис Джонсон запропонував Україні об'єднатися у союз, який став би альтернативою ЄС. До нього можуть увійти також Польща, Естонія, Латвія, Литва та, можливо, Туреччина. Країни були б об'єднані невдоволенням Брюсселем та непримиренністю до загрози росії.

У канцелярії Джонсона додали, що під час розмови було обговорено нову військову підтримку України, у тому числі надання реактивних систем залпового вогню.

Зеленський та Джонсон також обговорили дипломатичні переговори та зусилля щодо припинення російської блокади українського експорту зерна: «Вони домовилися активізувати роботу з іншими союзниками, включаючи лідерів G7, для досягнення прогресу у припиненні незаконного вторгнення росії та підтримки економіки України».

Нагадаємо, у парламенті Великої Британії сьогодні ввечері відбудеться голосування за вотум недовіри до Бориса Джонсона.

Раніше Зеленський та Джонсон говорили по телефону 28 травня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: