Російський президент влаштував світові шантаж зерном – Блінкен

Читать на русском
Блінкен підкреслив, що росія обкрадає українських експортерів і фермерів, намагається отримати вигоду від вкраденого зерна, а також робить все для того, щоб за межами українських кордонів спалахнув голод
Ентоні Блінкенliga.net

Режим президента росії володимира путіна обрав продовольчий шантаж одним зі своїх інструментів у війні проти цивілізованого світу. Блокада українських портів і перешкоджання вивезенню українського зерна - елемент цього шантажу.

Про це 6 червня заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час виступу на круглому столі у Вашингтоні, повідомляє Укрінформ.

Зеленський поговорив із Джонсоном: обговорили блокаду українського зерна та військову допомогуЗеленський та Джонсон по телефону обговорили нову військову допомогу Україні та проблему блокади експорту українського зерна.

«Президент путін заблокував відправки продовольства та агресивно використовує свою пропагандистську машину, щоб відокремитися від відповідальності або спотворити її, тому що сподівається, що світ поступиться йому і скасує санкції. Іншими словами, це просто шантаж» - сказав він.

Блінкен підкреслив, що росія обкрадає українських експортерів і фермерів, намагається отримати вигоду від вкраденого зерна, а також робить все для того, щоб за межами українських кордонів спалахнув голод. Зокрема, під загрозою опинилися країни Африки. Тому світ повинен негайно об'єднатися і дати жорстку відповідь на цю ситуацію.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо вважає, що світова хлібна війна вже почалася через зернову блокаду в Україні. Через голод в Африці можуть спалахнути нові війни та загостритися існуючі кризи.

США попередили 14 країн про те, що росія спробує продати вкрадене українське зерно постраждалим від посухи африканським державам, які можуть зіткнутися з проблемою голоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: