Через нестачу українського зерна в Африці можуть спалахнути нові війни – глава МЗС Італії

Читать на русском
Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо вважає, що світова хлібна війна вже почалася через зернову блокаду в Україні.
regnum.ru

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо вважає, що світова хлібна війна вже почалася через зернову блокаду в Україні.

Про це передає The Business Tribune.

Міністр зауважив, що світ ризикує політичною нестабільністю в Африці, поширенням терористичних організацій, переворотами. До цього може призвести зернова криза.

«Путін має якнайшвидше досягти мирної угоди, яка також включає угоду щодо зерна, наприклад угоду про припинення вогню, що дозволить нам евакуювати жінок, мирних жителів та дітей, які знаходяться під російськими бомбами на сході України», – додав Луїджі Ді Майо.

Нагадаємо, не менше 20 млн тонн зерна України заблоковано в портах через російську агресію. У міністерстві закордонних справ росії заявили, що питання про розблокування українських портів «потрібно розглядати комплексно», включно з можливістю зняття санкцій з російського експорту. Однак США не збираються знімати санкції з росії в обмін на її обіцянки розблокувати українські порти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: