Арестович розповів, чим для європейських країн може обернутися перемога росії в Україні

Читать на русском
Якщо росія зможе здобути перемогу у війні, то багато українців поповнять ряди російської армії. І тоді цю військову машину буде практично неможливо зупинити
Олексій АрестовичСкриншот

За всю свою історію росія не виграла жодної війни, якщо їй не допомагали українці. Якщо росія зможе перемогти у війні та окупує Україну, то військова машина росії, посилена українськими військовими, виявиться непереможною.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

Україна отримала масу зброї від Заходу, на росію очікують дуже великі втрати – РезніковВже зараз запаси озброєння НАТО в Україні досягли таких розмірів, що російська армія приречена на великі втрати

Арестович підкреслив, що якщо Захід не допомагатиме Україні, то вона може програти війну. Територія України буде окупована росією, свою частину отримає й Білорусь, після чого для Заходу може початися кошмар - до об'єднаної півторамільйонної армії росії та Білорусі може приєднатися як мінімум півмільйона українських солдатів.

«Припустимо, якщо путін переможе. І до 1,5-мільйонної російської армії приєднається ще 500 тисяч української армії. Всі бачили, як ми можемо воювати. І все це тоді поїде в Європу. І де тоді потішні європейські війська зможуть зупинити союз росії та України, якщо такий трапиться, та плюс ще Білорусь?»- поцікавився він.

За його словами, на відміну від деяких інших країн Польща, країни Прибалтики, Великобританія і США розуміють ситуацію, тому дуже активно допомагають Україні.

Нагадаємо, Німеччина в черговий раз зірвала плани постачання Україні озброєння, необхідного для оборони від російського вторгнення. Цього разу Берлін ультимативно зажадав від Іспанії відмовитися від передачі Україні танків Leopard 2A4 німецького виробництва - і Мадрид був змушений йти на поступки.

Оскільки росія порушила Будапештський меморандум, який гарантував територіальну цілісність України в обмін на відмову від Києва від ядерної зброї, цей документ більше не діє. Захід може «подарувати» Україні ядерні ракети для захисту української території та незалежності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: