Атака рф на Київ могла бути спробою зірвати постачання західної зброї – британська розвідка

Читать на русском
Ракетний удар по Києву 5 червня міг бути спробою росії зірвати постачання західної військової техніки, вважають у британській розвідці.
https://t.me/LeshchenkoS

Ракетний удар російської армії по Києву, ймовірно, був спробою зірвати постачання західної військової техніки.

Про це йдеться у розвідувальному звіті Міністерства оборони Великої Британії.

«Рано вранці 5 червня російські крилаті ракети повітряного базування Х-101 завдали удару по залізничній інфраструктурі в Києві, ймовірно, у спробі зірвати постачання західної військової техніки передовим українським частинам», – йдеться у звіті.

По Києву за час війни вдарило 28 російських ракет – військова адміністраціяПо Києву за час війни вдарило 28 російських ракет, загинуло 95 мирних громадян, було пошкоджено понад 400 об'єктів.

У розвідці також констатували, що на Донбасі тривають запеклі бої у Сєверодонецьку, російські війська продовжують просуватися до Слов'янська у спробі оточити українські сили.

Крім того, у звіті йдеться, що російські сили перекинули кілька засобів ППО на острів Зміїний, у тому числі системи SA-15 та SA-22: «Ймовірно, ця зброя призначена для протиповітряної оборони російських військових кораблів, що діють у районі Зміїного острова. Активність росії на острові Зміїний сприяє блокаді українського узбережжя та перешкоджає відновленню морської торгівлі, зокрема експорту українського зерна».

Нагадаємо, вранці 5 червня на лівому березі Києва прогриміли кілька вибухів, російські війська вдарили по об'єктах інфраструктури у Дарницькому та Дніпровському районах. За даними ЗСУ, окупанти здійснили пуски ракет із літаків Ту-95 з акваторії Каспійського моря.

Чотири ракети влучили у Дарницький вагоноремонтний завод. У російському міноборони заявили, що там нібито були танки Т-72 та інша бронетехніка, але в «Укрзалізниці» спростували цю інформацію і запросили журналістів переконатися, що на території ДВРЗ не було військової техніки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: