Кремль чекає, поки Захід втомиться від війни та перестане активно підтримувати ЗСУ – посол Британії

Читать на русском
Влада росії чекає моменту, коли союзники України втомляться від війни і не будуть активно підтримувати ЗСУ.

Влада росії чекає моменту, коли союзники України втомляться від війни і не будуть активно підтримувати ЗСУ.

Про це заявила в інтерв'ю НВ посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

«Зовсім зрозуміло, що це частина російських очікувань та російських підручників сучасної війни – вони завжди очікували, що західні країни будуть відволікатися. Я вірю, що на цьому першому етапі війни, надзвичайна єдність західних країн навколо санкцій, єдність щодо надання військової допомоги, єдність навколо політичної підтримки України майже напевно застали володимира путіна зненацька. Це було фантастично, але це не було дивним», - наголосила посол.

У Європі не буде безпечно, якщо росія переможе у війні – МЗС БританіїЯкщо росія переможе у війні проти України, країни Європи не зможуть почуватися в безпеці, тому слід посилити підтримку.

За інформацією британської чиновниці, вже зараз почала спостерігатися певна втома від війни, особливо в західних ЗМІ. Наприклад, ювілей правління королеви Єлизавети II у Британії затьмарив новини про ситуацію в Україні.

Найбільш складним для України у 2022 році буде період, починаючи від кінця осені і до кінця зими, бо саме в цей час росія почне шантажувати Захід експортом газу.

«Тут потрібні дуже чіткі розрахунки, тому що рано чи пізно ця проблема виникне, і це також буде природною частиною перевірки, як люди в Європі ставляться до російської військової агресії», - наголосила Сіммонс.

Раніше прем'єр Британії Борис Джонсон заявив про те, що Україну не можна примушувати до невигідної мирної угоди.

Також нагадаємо, що президент Франції Еммануель Макрон заявив, що зараз не потрібно принижувати росію, щоб можна було вивести її з ізоляції після закінчення війни в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: