Україна отримала масу зброї від Заходу, на росію очікують дуже великі втрати – Резніков

Читать на русском
Вже зараз запаси озброєння НАТО в Україні досягли таких розмірів, що російська армія приречена на великі втрати
Ілюстративне фотоFacebook

Починаючи з 24 лютого, Україна вже отримала від Заходу масу військової допомоги. Незважаючи ні на що, Збройні Сили України переозброюються, і на росію чекає дуже багато втрат.

Про це написав міністр оборони України Олексій Резніков у своїй колонці для НВ.

Німеччина заблокувала передачу Іспанією танків Leopard 2A4 для ЗСУ – ЗМІБільш того, Мадрид був змушений вибачитися перед Німеччиною за те, що було прийнято рішення передати Україні танки

«Після 24 лютого беззаперечним пріоритетом стало забезпечення армії зброєю та боєприпасами, військовою та спеціальною технікою. Довелося дуже швидко вчитися, адже Міноборони не пристосоване до масштабного імпорту зброї, не було відповідних компетенцій. Більш того, у держави в цілому не було таких компетенцій достатньою мірою. Адже до цього наголос робився на експорт вітчизняної зброї. Ми оперативно налагодили роботу за трьома напрямками» - повідомив міністр.

ЗСУ працюють за трьома напрямками:

  • Системна взаємодія з союзниками для отримання військової допомоги;
  • Придбання озброєння і техніки у виробників з України;
  • Імпорт: задіяні як прямі контракти МОУ, так і механізми спецекспортерів.

Шольц буде максимально тягнути зі зброєю для України, як вірний послідовник Меркель – експертШольц буде і далі обіцяти Україні золоті гори в плані постачань озброєння, проте навряд чи можна буде дочекатися від нього якихось реальних справ

Усвідомлюючи, що запаси радянського озброєння в Україні виснажаться набагато раніше, ніж у росії, МОУ почало переводити армію на стандарти НАТО. Вже зараз запаси озброєння НАТО в Україні досягли таких розмірів, що російська армія приречена на великі втрати.

Що отримала Україна:

  • 150 гармат великого калібру на різних платформах (М777, FH70, САУ Ceasar, М109А3 та AHS Krab);
  • 50 гармат інших калібрів;
  • 250 бронемашин західних зразків всіх видів (М113 ТМ, М113 YPR-765, Bushmaster, Mastiff, Husky, Wolfhound та інші); -Тисячі ПЗРК (Stinger, Starstreak, Mistral, Piorun, Grom і т. д.), ПТРК (NLAW, Javelin, Milan і ін.) і гранатометів (Panzerfaust, Carl Gustaf, АТ4, RGW-90 HH/MATADOR і ін.);
  • Сотні танків Т-72, в тому числі від Польщі та Чехії;
  • Протикорабельні ракети Harpoon, які змусять рашистський флот триматися якомога далі від берегів України;
  • Десятки одиниць РСЗВ радянського зразка і десятки тисяч снарядів, сотні мінометів і сотні тисяч пострілів до них;
  • Сотні БПЛА. В основному, для розвідки, але є і кілька десятків ударних;
  • Величезна кількість військового спорядження, обладнання, і боєприпасів.

Захід може «подарувати» Україні ядерне озброєння для захисту незалежності – польський депутатОскільки росія порушила Будапештський меморандум, то цей документ більше не має ніякого значення. Україна має повне право на ядерну зброю

Окремо варто згадати про роботу української оборонної промисловості - з початку війни вона змогла довести до ладу сотні одиниць пошкодженої української та трофейної російської військової техніки.

«Важлива суть: ми вже отримали від партнерів, придбали на ринку, виготовили та передали Збройним силам значну кількість зброї. Його вистачило б для переможної оборони від будь-якої армії в Європі. Але не від росії... Я не можу сказати, що задоволений темпами та кількістю постачання зброєю. Категорично ні. Але водночас я безмежно вдячний країнам, які нас підтримують» - додав Резніков.

Нагадаємо, раніше в ОПУ розповіли, що Збройні Сили України щодня в бойових зіткненнях з російськими окупантами втрачають від 100 до 200 військовослужбовців убитими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: