Зеленський розповів, скільки українських населених пунктів перебувають під окупацією з 24 лютого

Читать на русском
При цьому, від початку повномасштабного військового вторгнення російська федерація застосувала проти України майже 2500 різних ракет.
Офіс президента України

Від початку повномасштабного вторгнення рф 24 лютого 3620 населених пунктів України потрапили під російську окупацію.

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив під час свого виступу на щорічній Конференції мерів Сполучених Штатів Америки.

Рівно сто днів тому українці прокинулися у новій реальності – ЗеленськийУкраїнці протягом 100 днів повномасштабного вторгнення росії після восьми років війни продовжували боротися за три слова – мир, перемога та Україна.

«Загалом в Україні від 24 лютого під російську окупацію потрапили 3620 населених пунктів: і великі міста, і маленькі містечка. У кожному з них є руйнування. Значна кількість із них просто непридатна для цивілізованого життя. Таку реальність принесла росія», - зазначив Зеленський.

При цьому, український лідер поінформував, що від початку повномасштабного військового вторгнення російська федерація застосувала проти України майже 2500 різних ракет. Згідно з його словами, більшість із них влучили в міську інфраструктуру.

Нагадаємо, що за 100 днів широкомасштабної війни росії проти України, Збройні сили України звільнили від окупантів 1017 населених пунктів.

До Конференції мерів США. Звернення Володимира Зеленського 04.06.2022Зе!Президент

Раніше у Генштабі розповіли про втрати армії рф за 100 днів війни в Україні.

Також було названо кількість зруйнованих окупантами аеропортів та вокзалів в Україні.

Водночас, у британській розвідці підбили підсумки 100 днів війни в Україні: «Жодної зі стратегічних цілей не досягнуто».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: