Рівно сто днів тому українці прокинулися у новій реальності – Зеленський

Читать на русском
Українці протягом 100 днів повномасштабного вторгнення росії після восьми років війни продовжували боротися за три слова – мир, перемога та Україна.

Рівно сто днів тому українці прокинулись в новій реальності. Українці протягом 100 днів повномасштабного вторгнення росії після восьми років війни продовжували боротися за три слова – мир, перемога та Україна.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 3 червня.

Як зросла вартість борщу за 100 днів війни в Україні – дослідженняЗ початку війни вартість борщу в Україні зросла на понад 16 відсотків – до 95 гривень на порцію на чотирьох.

«Рівно сто днів тому всі ми прокинулися в іншій реальності. Рівно сто днів тому прокинулися інші ми. Коли українців будить не промінь сонця, а вибухи ракет, які влучають у наші домівки, тоді прокидаються зовсім інші українці», - сказав президент.

За його словами, «у 2014 році росія прийшла до нас із одним словом, з новим словом. І це слово «війна». 24 лютого росія додала до цього слова ще одне, зробивши словосполучення «повномасштабна війна».

«І протягом ста днів ми знаходили чи отримували, бачили чи хотіли стерти ще інші слова. Їх небагато. Вони різні. Але відображають, що ми пережили. Серед цих слів є й нові для нас. І ті, які були забуті ще нашими батьками, але які довелось згадати нам. Добре відомі кожному на планеті. І ті, які всім людям доводиться із жахом запамʼятовувати. Болючі слова. І ті, які справді дають нам надію. Усі – важливі. Усі буде правильно згадати саме сьогодні. Сто днів – сто слів», - повідомив Зеленський.

Раніше в ОП повідомили про те, що за 100 днів широкомасштабної війни росії проти України, Збройні сили України звільнили від окупантів 1017 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: