Жодної зі стратегічних цілей не досягнуто: у британській розвідці підбили підсумки 100 днів війни в Україні

Читать на русском
Росія не досягла початкових стратегічних цілей в Україні через помилкові припущення при плануванні та погану тактику.

Порівняно з початковим планом, росія не досягла жодної зі своїх стратегічних цілей в Україні.

Про це йдеться у звіті розвідки Міноборони Великої Британії за підсумками 100 днів війни в Україні.

У ГУР допустили затягування війни з росією і назвали символічні для рф датиАктивні бойові дії у війні з росією можуть затягтися до кінця року, вважають у ГУР. Крім того, попереду є дві важливі для росії дати.

«Російським військам не вдалося досягти своїх початкових цілей із захоплення Києва та українських центрів влади. Стійкий український опір та нездатність утримати аеродром Гостомель у перші 24 години призвели до відбиття наступальних операцій росії. Після провалу початкового плану через помилкові припущення при плануванні та поганому тактичному виконанні росія адаптувала свій оперативний план, зосередивши увагу на Донбасі», – йдеться у звіті.

Наразі, констатували у розвідці, росія досягає тактичного успіху на Донбасі. Окупанти контролюють близько 90% Луганської області та, ймовірно, у найближчі два тижні встановлять повний контроль.

«Росія не змогла створити маневр чи рух на інших фронтах чи напрямках, усі з яких перейшли до оборони. Порівняно з початковим планом росії жодної зі стратегічних цілей не було досягнуто. Для того, щоб росія досягла хоч якогось успіху, знадобляться постійні величезні інвестиції та значний час», – вважають у розвідці.

Нагадаємо, станом на сьогодні російські війська контролюють близько 20% території України. З початку повномасштабної війни рф випустила 2 тисячі 478 ракет, а також зайшла в 3 тисячі 620 населених пунктів.

На думку колишнього командувача сухопутних військ США в Європі Бена Ходжеса, у вересні Збройні сили України зможуть перейти до контрнаступу на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: