ЗСУ за сто днів війни звільнили 1017 міст та селищ – ОПУ

Читать на русском
За 100 днів війни росії проти України, Збройні сили України звільнили від окупантів 1017 населених пунктів.

За 100 днів широкомасштабної війни росії проти України, Збройні сили України звільнили від окупантів 1017 населених пунктів.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко під час брифінгу у п'ятницю, 3 червня.

Жодної зі стратегічних цілей не досягнуто: у британській розвідці підбили підсумки 100 днів війни в УкраїніРосія не досягла початкових стратегічних цілей в Україні через помилкові припущення при плануванні та погану тактику.

«За цей час ЗСУ звільнили від окупантів 1017 міст та селищ, 370 із них уже розміновані, в інших працюють ДСНС», - сказав Тимошенко.

За його словами, на деокупованих територіях Київської, Харківської, Чернігівської, Сумської та Житомирської областей вже розпочато перші роботи з відновлення житлових будинків та об'єктів соціальної інфраструктури.

«Станом на сьогодні 1194 об'єкти повністю відновлено. Поступово відновлюється транспортне сполучення у звільнених містах. Автомобільне сполучення відкрито більш ніж у 700 населених пунктах. Медичні установи працюють на 26% деокупованих територій, а продовольчі магазини відновили роботу у понад 600 населених пунктах, банки – майже 300», - додав заступник голови ОПУ.

Він додав, що Україна щодня отримує гуманітарні вантажі, лише за травень завезено понад 126 000 тонн гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, у Генштабі розповіли про втрати армії рф за 100 днів війни в Україні.

Також було названо кількість зруйнованих окупантами аеропортів та вокзалів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: