Мер Херсона розповів про роботу міської влади в умовах окупації

Читать на русском
Міський голова продовжує залишатися у місті. Він із спеціалістами працює дистанційно, оскільки окупанти призначили своїх «керівників».
khersonci

У Херсоні продовжує працювати міська влада, попри те, що місто з початку березня перебуває під окупацією військ росії. Водночас, частина чиновників та інших представників управління залишили місто.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів мер міста Ігор Колихаєв.

Міський голова продовжує залишатися у місті. Він із спеціалістами працює дистанційно, оскільки окупанти призначили своїх «керівників».

Вибивають двері та вивозять: у Херсоні окупанти беруть у заручники мирних жителівМешканці окупованого російськими військами Херсону, виходячи до магазину, щодня ризикують потрапити до ворожого полону.

«Справді, з першого дня війни й досі я перебуваю в Херсоні. Після 26 квітня, коли «комендантом» Херсонської області від російської федерації був призначений новий «голова» міста, «адміністратор» Херсонського району та міста Херсон – Олександр Кобець, ми перейшли працювати на дистанційку. Тоді ж я звернувся до Офісу президента, щоб нам надали інструкції, як нам далі виконувати свої функції у тій ситуації, яка трапилася», - наголосив Колихаєв.

У місті залишилася більша частина лікарів, вчителів, керівників комунальних підприємств, три профільні заступники міського голови, керівники критичної інфраструктури – водоканал, обленерго, міськосвітло, комунальні транспортні підприємства. Проте частина працівників мерії пішла на простій та в відпустку. Дехто написав заяви на звільнення.

Колихаєв зазначив, що деякі чиновники та управлінці отримали наказ про виїзд. Так, 27 лютого Херсон залишив керівник управління МВС Ігор Король.

«Залишився керівник ДСНС, завдяки Андрію Васильовичу та його команді ми гасили пожежі від влучення снарядів, коли відбувалося захоплення міста, і працювали, щоб була можливість забирати «двохсотих» та «трьохсотих». Я дуже вдячний йому та людям, які працювали з ним у найважчі для міста часи, вважаю, що це справжні патріоти, які виконували свої обов'язки на 100%», - додав мер.

Раніше в Генштабі повідомили про те, що війська росії блокують виїзд з Херсонської області і пускають тільки до Криму.

Також нагадаємо, на Херсонщині обстріляли колону авто з цивільними, троє загиблих.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: