Російські загарбники не відмовилися від планів окупації Харкова – Синєгубов

Читать на русском
Харківська область дозволить російським окупантам створити плацдарм для утримання і постачання сил в Луганській і Донецькій областях
Олег СинєгубовBORYSOVSKYI IEVGEN

Російські окупанти навряд чи відмовляться від планів захоплення Харкова та Харківської області, яка є дуже важливим стратегічним регіоном.

Про це розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі Національного телемарафону.

Коли у Харкові запрацює метро – названо датуМетро у Харкові з 24 травня знову почне перевозити пасажирів. Міська влада пообіцяла зробити все необхідне для безпеки людей.

«Ворог розуміє, що Харківщина і Харків для них - це стратегічна область. Вони не залишили ідею захоплення регіону, тому що для них це плацдарм і коридор для поповнення військ на Луганській і Донецькій територіях» - сказав він.

За словами Синєгубова, активні бойові дії проти рашистських окупантів ведуться на Сході та північному сході регіону. Найбільш небезпечні райони - це Вовчанський, Куп'янський та Ізюмський.

Нагадаємо, 13 травня Генштаб ЗСУ підтвердив, що війська рф відступають від Харкова, намагаючись не допустити прориву українських військових в тил свого угруповання під Ізюмом.

Американські аналітики повідомили, що російські військові, ймовірно, вирішили повністю відійти зі своїх позицій навколо Харкова через українські контрнаступи та обмежену доступність підкріплень. Таким чином, Україна виграла битву за Харків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: