США планують продати Україні ударні безпілотники великого радіусу дії – ЗМІ

Читать на русском
Адміністрація президента Джо Байдена має намір повідомити Конгрес про можливий продаж Україні БПЛА в найближчі дні.
Reuters

Адміністрація президента Сполучених Штатів планує продати Україні чотири безпілотники MQ-1C Grey Eagle, які можуть бути озброєні вісьмома потужними ракетами Hellfire.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Як джерела повідомили ЗМІ, продаж безпілотників компанії General Atomics все ще може бути заблокований Конгресом, додавши, що існує також ризик зміни політики в останню хвилину, що може зірвати план, який перебуває на розгляді Пентагону протягом декількох тижнів.

Україна використовує кілька типів безпілотних літальних апаратів меншого радіусу дії проти російських військ. До них входять AeroVironment RQ-20 Puma AE та турецький Bayraktar-TB2.

США оголосили про нову військову допомогу УкраїніСША нададуть Україні новий пакет військової допомоги - буде виділено 700 млн. доларів, які підуть на купівлю зброї.

Адміністрація президента Джо Байдена має намір повідомити Конгрес про можливий продаж Україні БПЛА в найближчі дні, після чого очікується публічне оголошення, повідомив американський чиновник.

Варто зазначити, що MQ - 1C Grey Eagle може перебувати в повітрі до 30 і більше годин в залежності від своєї місії і може збирати величезні обсяги даних для розвідувальних цілей. Вони також можуть нести до восьми ракет Hellfire.

Зазначається, що продаж має велике значення, оскільки вперше виводить на поле бою проти росії передову багаторазову американську систему, здатну завдавати численних ударів на великій відстані.

Нагадаємо, що у Пентагоні розкрили деталі оголошеного президентом Джо Байденом нового пакету допомоги для України вартістю 700 млн доларів, у якому передбачені американські реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Раніше Джо Байден повідомив про те, що США передадуть Україні досконаліші ракетні системи та боєприпаси, а також інше озброєння, зокрема протитанкові ракети Javelin та зенітні ракети Stinger.

Також Байден заявляв, що США не надсилатимуть Україні ракетні системи, які можуть долетіти до території росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: