Польща заявила про плани купити у США близько 500 РСЗВ HIMARS

Читать на русском
РСЗВ HIMARS дозволяє вражати об'єкти ймовірного противника на відстані до 300 км за допомогою високоточних ракет, або завдавати ударів по об'єктах, які знаходяться на відстані до 70 км
Реактивная система залпового огня HIMARSmissilery.info

Польща планує грандіозно посилити свої збройні сили, придбавши у США не менше 500 одиниць високомобільних реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на міністра оборони Польщі Маріуша Блащака.

Закон США про ленд-ліз: що це та яке значення програма матиме для УкраїниЗакон про ленд-ліз для України усуне бюрократичні перешкоди на шляху постачання військової допомоги. Докладніше – у матеріалі Слово і діло.

Міністр підтвердив, що вже підписав лист-запит на придбання 500 РСЗВ. Польща хоче інтегрувати американську систему в існуючу систему управління боєм польської розробки. Це не стане для Польщі чимось новим - перший контракт з США на поставку HIMARS був підписаний ще у 2019 році та передбачав отримання 20 одиниць РСЗВ, починаючи з 2023 року.

РСЗВ HIMARS дозволяє вражати об'єкти ймовірного противника на відстані до 300 км за допомогою високоточних ракет, або завдавати ударів по об'єктах, які знаходяться на відстані до 70 км. Відомо, що в першому контракті Польща замовила обидва варіанти - 30 шестиракетних пакетів GMLRS (до 70 кілометрів) і 30 ракет ATACMS (300 км).

Тим часом 19 травня стало відомо, що адміністрація президента США Джозефа Байдена чинить опір наданню Україні американських ракетних систем дальнього радіуса дії. Українські чиновники просять США про такі системи вже кілька місяців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: