Адміністрація Байдена чинить опір постачанню РСЗВ Україні – Politico

Читать на русском
США не хочуть постачати Україні американські РСЗВ М270, побоюючись розширення та ескалації конфлікту.
warriormaven.com

Адміністрація президента США Джо Байдена чинить опір наданню Україні американських ракетних систем далекого радіусу дії. Українські чиновники просять США про такі системи вже кілька місяців.

Про це повідомляє Politico з посиланням на три джерела, знайомі з питанням.

На думку української влади, пише видання, далекобійні РСЗВ матимуть вирішальне значення для артилерійських дуелей, що вирують на Донбасі.

Закон США про ленд-ліз: що це та яке значення програма матиме для УкраїниЗакон про ленд-ліз для України усуне бюрократичні перешкоди на шляху постачання військової допомоги. Докладніше – у матеріалі Слово і діло.

Але у Білому домі побоюються, що зброя може бути використана для ударів по території росії, що призведе до розширення та затягування конфлікту.

За словами одного зі співробітників Конгресу, у Києві «виразно зростає розчарування» щодо цих нових застережень щодо військової допомоги.

Ще одне джерело повідомило Politico, що Україна та США продовжують «активно обговорювати» питання про зброю.

«Ми повинні ухвалити рішення про те, які системи озброєнь забезпечать найбільшу віддачу від вкладених коштів», – сказав американський чиновник. За його словами, кілька тижнів тому адміністрація Байдена вирішила, що «було б більш ефективно відправити 90 гаубиць M777», тому що на виділені гроші цієї зброї та боєприпасів можна поставити набагато більше, ніж РСЗВ.

Нагадаємо, 9 травня президент США Джозеф Байден підписав закон щодо надання програми ленд-лізу для України.

«Слово і діло» докладно писало, що таке ленд-ліз та яке значення програма матиме для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: