Шольц пообіцяв надати Україні системи протиповітряної оборони IRIS-T

Читать на русском
Німеччина збирається дати Україні системи протиповітряної оборони IRIS-T, повідомив Олаф Шольц.

Уряд Німеччини вирішив надати Україні зенітні ракети IRIS-T для оборони повітряного простору, а також системи радіолокації для виявлення артилерії противника.

Про це під час виступу у Бундестазі оголосив канцлер Олаф Шольц, повідомляє Reuters.

Відсутність політичної волі: Німеччина не планує постачати Україні БМП Marder – BildУ німецькому міністерстві оборони безпосередньо визнали, що у них немає політичної волі, щоб поставляти Україні БМП Marder. Безвольна політика Німеччини викликає чимало запитань

«Уряд вирішив, що ми постачатимемо найсучаснішу систему протиповітряної оборони, яку має Німеччина у формі IRIS-T», – сказав Шольц.

Як уточнює DW, це зенітний комплекс з ракетами класу «повітря-повітря» малої дальності, оснащеними інфрачервоною головкою самонаведення, що охолоджується. Його розробили шість країн-членів НАТО під проводом Німеччини. В якій кількості буде постачання канцлер не сказав.

Раніше газета Bild повідомляла, що Німеччина розглядає можливість постачання Україні системи IRIS-T SLM.

Нагадаємо, водночас видання Welt am Sonntag писало про те, що Німеччина в останні дев'ять тижнів до мінімуму скоротила постачання військового спорядження Україні, а також всіляко уникає постачання важкого озброєння – танків та БТР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: